Знання про особливості конструкції та наповнювачів матраців для малюків дадуть змогу швидко розібратися, чи підійде вподобаний дитячий матрац. Який вибрати новонародженому варіант спального приладдя.

Можливо, наші цінні поради щодо вибору та догляду за спальним приладдям також стануть у пригоді:

- Вибираючи матрац для малюка, спробуйте злегка прим'яти його долонею. Якщо поверхня не прожимається, то витримає і вагу дитини без непотрібних прогинів.

- Подбайте про відповідну основу для ліжечка. Якщо у вас класична модель, переконайтеся, що вона оснащена рейковою основою для оптимального повітрообміну.

- Доглядайте за матрацом. Рекомендується хоча б раз на тиждень провітрювати його на свіжому повітрі, щоб підтримувати необхідну щільність і позбавлятися від сторонніх запахів. Також варто раз на місяць перевертати матрац для рівномірного розподілу навантаження.

- Не економте на здоров'ї малюка. Ціна матраца нерідко відіграє вирішальну роль під час купівлі. Однак педіатри все ж радять відмовитися від надто бюджетних варіантів, оскільки їхня жорсткість і термін служби може бути недостатньо для дитини. Якісна модель із латексованої койри коштує недорого навіть без розпродажів - проте термін її експлуатації без втрати властивостей становить щонайменше 5 років.

- Знаючи, як вибрати матрац для новонародженого в ліжечко, не забудьте про наматрацник. Захисні чохли для дитячих моделей дають змогу надовго зберегти матрац чистим і сухим. Водонепроникні наматрацники легко надягати і знімати, зручно прати - до того ж вони швидко сохнуть, і користуватися ними знову можна вже через кілька годин.

Купівля зручного і якісного матраца в ліжечко на сайті matrasin.kiev.ua - ще одна можливість подбати про малюка. Правильно облаштоване спальне місце дасть змогу дитині повноцінно рости й розвиватися фізично, не маючи проблем з поставою й активністю загалом